A falu világának leírása

Go down

A falu világának leírása

Témanyitás  Angelus on Csüt. Aug. 23, 2012 5:58 pm


Itt találhatod a világleírástÁltalános:
Kis középkori falu. A középkor sajátosságai mind, mind előfordulnak. Itt gondolok, a lovakkal való közlekedésre, a dézsában való fürdésre és nem utolsó sorban a gyertyával való világításra. Mivel faluban játszódik világunk, ezért az emberek közvetlenek egymással. A többi faj a sajátosságaihoz mérten az, illetve nem az.

Pénznem:
Álomfalván mindenki kupléval fizet. Nagyjából tudjuk, hogy mit is jelent ez. Egy személy havi jövedelme körülbelül 60 kuplé. Kupléhoz akkor jut valaki, ha dolgozik, küldetést végez illetve mese folyamán talál. Lesznek olyan mesék majd, amik kimondottan a kuplé gyűjtésről szól.

Időjárás:
A faluban négy évszak van. A tavasz elég rövid lefolyású. Egy hónap. Ebben az egy hónapban nyílnak a virágok és döngicsélnek a méhek. A nyár viszonylag hosszú öt hónap. A 3. hónapban van a legmelegebb. A hőmérséklet eléri a 40 fokot.  Az ősz átlagos. 3 hónapot vesz igénybe és ez idő alatt hullajtják a fák leveleiket. Ilyenkor nagyon sok eső esik. Egy héten 3szor, de ilyenkor egész nap. A tél ismét 3 hónap.  Mind három hónapban az átlag hőmérséklet 0 és -2 fok között ingadozik. Sokat havazik és nincs túl hideg.

Fajok:  
A faluban 11 faj található: Lombtünde, Vízitünde, Holdtünde, Vértünde, Vérfarkas, Vámpír, Ember, Boszorkány, Varázsló, ] és a Hibrid. Hibrid csak egy létezik Álomfalván, ő Oberon. Egy speciális karakter, akinek van egy különleges feladata. Több Hibrid nem készíthető. Illetve csak akkor ha azt az Adminokkal egyeztette az illető. A Fajokról bővebben a fajleírások szolgálnak.

Az oldal vezetői:
Angelus: Ő a legfőbb vezető. Minden óhaj, sóhaj először hozzá jut el. Privát üzenet vagy a chaten való megbeszélés formájában.
Edward Dylan: Ő is Admini rangot tölt be, ha esetleg Angelus nem elérhető valamilyen oknál fogva hozzá tessék fordulni.
Belial: Ő a legfőbb moderátorunk, ha az oldallal kapcsolatban van javaslatod fejlesztés, terén, vagy valahol hibát vettél észre hozzá nyugodtan fordulhattok.
Továbbá a különböző fajoknak/klánoknak a vezetői: Vámpíroknak: July Rose, Lombtündék: Laihil Vízitündék: Eleniel. A többi klánvezetői poszt még kiadó. Ezeket úgy döntjük el, hogy ki kapja meg, hogy figyeljük a játékosok aktivitását, játékuk színvonalát, észrevételük, segítségük mennyiségét.


A hozzászólást Angelus összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Szept. 20, 2013 8:11 pm-kor.
avatar
Angelus
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 87
Join date : 2009. Jul. 05.
Tartózkodási hely : A faluban valahol...

http://alomfalva.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: A falu világának leírása

Témanyitás  Belial on Szomb. Szept. 01, 2012 9:53 am

A falu működése és felépítése
Álomfalva jelenleg egy népes, középkori faluként van számon tartva, amelynek igazgatása azonban nem a Földes Úr *Angelus* dolga, hanem az itt élő lényeké, közös megegyezés alapján. A szabályok egyszerűek és érthetőek, a területen belül tilos a másik faj inzultálása, megtámadása, bármilyen módon megalázása én bántása. Bárminemű kilengésért nem csak az egyént, de az egész közösségét büntetik meg, esetenként űzik el. A falu életére vonatkozó döntéseket mindig a tanács hozza meg, amelynek tagjai között minden faj képviselteti magát. A tanács vezetői jelenleg a legöregebb lombtündék, és egyértelműen ők vannak a legtöbben, de rajtuk kívül szavazati joga van:
- a vérfarkasok vezetőjének, két helyettesének és azok párjainak
- a varázslók/boszorkányok közül a vezetőknek, valamint a tanároknak
- a befolyásos embereknek
- vízi tündék megválasztott képviselőinek
- vámpír család vezetőinek - vámpír tanács tagjainak
- fiatal lomb tündék képviselőinek
- Nightly hold tünde felnőtt leszármazottainak
- legerősebb vérelfeknek
- félvéreknek
A tanácsnak jogában áll 75%-os egyetértési alapon a tagok leváltását követelni, vagy kizárását, esetleges elűzését is. Ők döntenek arról, ki léphez be álomfalvára, kinek kell távoznia, és összességében bármilyen konfliktus esetén övék a felelősség. Ők maguk osztották fel a tevékenységeket, amelyek alapján az egyes fajoknak részt kell venniük a falu életében, segíteni azt. Ennek eredményeként a katonai védelmet az arany ébredők biztosítják, támadás esetén ők az elsők, akik reagálnak. A külső behatolók felfedezéséért, levadászásáért a vérfarkasok a felelősek, az ő kötelességük a tanács elé vinni őket. Ugyanúgy ők számítanak a legnagyobb segítségnek az építkezéseken, a falak megerősítésében. A belső rendet fenntartják a vérelfek, a szabályok betartatásában csak a tanácsnak kell felelniük, ugyanakkor szigorúan tilos bárkinek is a vérét ontaniuk. Az esetleges rendbontókat letartóztathatják, és a bíróság elé vihetik, felügyelhetik az ítéletek végrehajtását is. A varázslók felelősek Álomfava mágikus védelméért, egyben ők azok, akik a büntetéseket szabják ki a kihágásokért, össznépi bírókként ítélik el a bűnösöket (pl. tolvajok). A falu gyógyítói a vízi tündék, valamint a vizek tisztaságának ellenőrzése is az ő feladataik közé tartozik. Az emberek a földművelés és állattartás felé specializálódtak, valamint a falun belül az ő kezükben vannak a boltok és fogadók is. A külső kereskedelem lebonyolítása a vámpírok feladata, egyben ők azok, akik a pénzügyeket kezelik. A lombtündék tartják rendben az erdőket, felelősek a növényekért és az állatokért is, valamint fő fürkészként is teljesítenek. A hold tündék feladata a tanítás, a kísérletezés, valamint a közös rendezvények lebonyolítása. Természetesen a felosztás nem kötelező érvényű, de a legtöbben ennek megfelelően keresnek fel valakit a problémájukkal.
avatar
Belial
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2012. Jun. 06.
Age : 25
Tartózkodási hely : Pokol

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.