Fajleírások

Go down

Fajleírások

Témanyitás  Belial on Pént. Jún. 08, 2012 10:22 am

Ide kerülnek az álomfalván már létező fajok leírásai, azok legfőbb tulajdonságai, amelyeket átnézve ti is e tudtok igazodni a különböző népek között. Ami megtalálható lesz hamarosan:
- név, kép a fajról
- külső tulajdonságai
- belső tulajdonságai
- előnyök, hátrányok
- általános leírás - eredet, kialakulás, társadalom, hogyan kerültek ide
- szaporodás
- táplálkozás
- élettartam
- egyéb megjegyzések


A hozzászólást Belial összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Jún. 08, 2012 1:15 pm-kor.
avatar
Belial
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2012. Jun. 06.
Age : 25
Tartózkodási hely : Pokol

Vissza az elejére Go down

Re: Fajleírások

Témanyitás  Laihil on Pént. Jún. 08, 2012 10:56 am


Vérfarkasok

Külső megjelenés: Általában magasak és erős, izmos testfelépítésük van. Hajszínük változó, de sötét (Fekete, barna, vörös, szürke). Szemük színe is intenzív (Fekete, barna, borostyán színű, sárgás). Öltözködésük vadságot tükröz, szeretik a bőrből készült ruhákat.

Belső tulajdonságaik: A vérfarkasok általában zárkózottak. Nem árulnak el magukról semmit, sőt mogorvák szoktak lenni. Igen sötét humorral bírnak és nem ijednek meg semmitől. Gyűlölködve néznek minden idegenre. Ha valakinek sikerül velük összebarátkoznia, azzal szót tudnak érteni, azért a tűzbe mennének.Ám a falkába akkor sem engedik be az idegeneket, ha azok a barátaik. Ha átváltoznak, gyilkos, vad ösztönlények lesznek, akik számára nincs barát csak ellenség. Csak a falka tagjait nem bántják.
Előnyök: Nagyon jó a hallásuk, szaglásuk, ízérzékelésük. Erősek és nem ismerik a félelmet.
Hátrányok: Nehezen barátkoznak, zárkózottak. Nem bírják a meleget. Hamar kijönnek a sodrukból. A látásuk sem túl jó. Inkább a többi érzékükre hagyatkoznak. Gyakori náluk a farkasvakság.

Általános jellemzés: Egy ősi legenda szerint az első vérfarkasok emberek voltak, akik szövetséget kötöttek a farkasokkal. Az ordasok átadták nekik az erejüket, cserébe nem vadásztak rájuk, és nem léptek a területükre az emberek. Istenként, szent állatként tisztelték őket és minden évben egy áldozatot adtak nekik.
A vérfarkasok, csakúgy mint az igazi farkasok, falkában élnek. Egy erős közösségben, ahol mindenkinek a közösség a legfontosabb. A büntetéseket a kihágásokért mindig az anyák szabják ki. A falka vezetője a legerősebb egyed, aki általában egy őstől származik. A vérfarkasok, minden más fajt elítélnek gyengeségük miatt. Nem engednek a köreikbe kívülállókat. Vonakodva engedték be őket újra álomfalvára, mert a régi időkben egyszer fellázadtak, és nagy pusztítást végeztek a faluban. Ezért az összes faj összefogott ellenük és száműzték őket a faluból. Ám nemrég új megállapodást kötöttek és most újra beengedték őket a településre. A többi faj öregei, akik még emlékeznek a lázadásukra viszont még mindig gyűlölködve tekintenek rájuk és ezt az ellenszenvet átültették az újabb generációkba is. Így a vérfarkasokban a többi faj nem bízik és inkább elkerülik a társaságukat.
A sima embereket csak egy ős-vérfarkas leszármazottja tudja átváltoztatni. Ha egy ilyen megharap valakit, akkor az biztos, hogy vérfarkassá válik a következő teliholdkor. Egy emberből lett vérfarkas harapása viszont nem mérgező. Átváltozás, vagy születés után a falka azonnal elkezdi kiképezni az újdonsült falkatagot. Ha a kiképzésnek vége, akkor jön a beavatási szertartás, amikor meg kell harcolniuk egy erősebb falkataggal. Nem az a lényeg itt hogy győzzenek. A harci stílust és a rátermettséget figyelik. Csak az lehet teljes jogú falkatag, akiben megvan a kellő erő, bátorság, ravaszság és ügyesség.
Minden teliholdkor átváltoznak. Ilyenkor farkassá válnak, de nem olyanná, mint az igazi farkasok. Annál sokkal nagyobbak lesznek és sokkal erősebbek is. Gyorsabbak lesznek, mint akármelyik más faj. Tudnak beszélni is ilyenkor. Ám nem csak a testük alakul át, hanem a lényük is megváltozik. Vérszomjas ösztönlények lesznek, akik kedvtelésből gyilkolnak. A falkaösztönük ilyenkor is megmarad. Egymásra nem támadnak rá. Nagyon veszélyesek, ha farkas alakjukban vannak, éppen ezért, csak azzal a feltétellel telepedhettek le álomfalván, hogy teliholdkor, be kell vonulniuk a vérfarkasok központjába és el kell barikádozniuk magukat. Ha akárcsak egyetlen egy vérfarkastámadás is előfordul a településen, akkor száműzve lesznek.
Ha nincs telihold, akkor nem tudnak teljesen átalakulni, de bizonyos testrészeiket át bírják változtatni. ( Pl.: karmokat növesztenek.) Ám ilyenkor az igazi erejüknek csak tizedével bírnak. Még így is erősebbek, mint egy átlagember és a legtöbb fajjal még így is képesek felvenni a harcot.

Táplálkozás: A vérfarkasoknak minden nap enniük kell húst, mert ha nem így tesznek, akkor megvadulnak. De azon belül is szeretik, ha kicsit nyers a hús. Ezenkívül, esznek zöldségeket és gyümölcsöket is, de csak elenyésző mennyiségben.

Szaporodás, párválasztás:
Csak fajon belül választanak párt maguknak. De nem monogámok, és nem egy életre választanak örökre. Általában engednek az ösztöneiknek. Van mikor több párjuk van és cserélgetik őket. A vérfarkas nők választanak maguknak párt, a férfiaknak meg kell küzdeniük értük. A férfinak bizonyítania kell az erejét a nőnek. A terhesség időtartama általában 6 hónap.

Élettartam:
Általában 200 évig élnek nagyon ritkán 210 évig is.


A hozzászólást Laihil összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Jún. 08, 2012 11:02 am-kor.
avatar
Laihil
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2011. Jul. 18.

Vissza az elejére Go down

Re: Fajleírások

Témanyitás  Laihil on Pént. Jún. 08, 2012 10:57 am

Varázslók/boszorkányok:

Faj keletkezéstörténete:

Az emberi hiedelmekben már az ősidők óta szólnak történetek olyanokról, akik varázserővel bírnak. A nőket boszorkányokként, a férfiakat varázslókként emlegeti a legtöbbször a feljegyzések.
A boszorkányok és varázslók az istenektől származtatják magukat. A mondaviláguk szerint az egyik isten gyermekei voltak az első varázsló és boszorkány. Emberként bolyongtak ugyan, de akaratuk szerint tudták irányítani a mágiát. Az ő leszármazottjaik a mai varázshasználók.

Boszorkánnyá/varázslóvá válás:

A mágia használata egy olyan képesség, melyet nem lehet tanulni. Csak az lehet varázsló vagy boszorkány, akinek a felmenői között volt egy varázshasználó. Ugyanis ez örökletes tulajdonság.
Akiben megvan a mágiahasználat képessége azon általában már gyerekkorban kiütközik a mássága. A gyerekek ugyanis, mivel még nem tudják irányítani erejüket, különféle galibákat tudnak okozni képességükkel a tudtukon kívül is akár. Az ilyen gyerekeket általában egy felnőtt varázsló/boszorkány mellé adják tanoncnak. Évekig tanítják őket, először csak arra, hogy hogyan vonják az erejüket az irányításuk alá. Ez talán a legnehezebb szakasz. Ki kell ugyanis küszöbölniük, hogy tudtukon kívül varázsoljanak, meg kell tanulniuk érzékelni, hogy mennyi varázserőt engedhetnek szabadjára különféle estekben és irányítani a mágia áramlását a testükben. Csak az tud varázslatokat elsajátítani, aki képes teljes mértékben az irányítása alá vonni az erejét. Egyénenként változó, hogy kinek mennyi idő alatt sikerül ezt elsajátítania. De bevett szokás, hogy aki tíz évig nem képes irányítása alá vonni az erejét, azt egy képzett varázsló/boszorkány megtisztítja. A megtisztítás lényegében azt jelenti, hogy megfosztják az erejétől egy lekötő átok segítségével és attól kezdve emberként fog élni. Erre a drasztikus szabályra azért volt szükség, mert az a személy aki nem képes irányítani a benne lévő mágiát köz- és önveszélyes. Ezt megelőzendő vezették be ezt a törvényt a varázstársadalmon belül.
A következő fázis a varázslatok megtanulása. Először, csak egyszerűbb, praktikus mágiákat tanulnak meg, amihez nem szükséges nagy erőt kifejteni. Csak ezután jönnek a harci és gyógyító mágiák elsajátításai, melyek sokkal nagyobb mágiakibocsátást igényelnek.
A tanoncság utolsó szakaszában egyszerűbb majd egyre nehezebb küldetéseket kell teljesíteniük a leendő varázslóknak/boszorkányoknak.
Eztán jön a vizsga, melyen a varázstársadalom öregei az elnökök. Ők állapítják meg, hogy ki alkalmas arra, hogy varázsló vagy boszorkány legyen. Akiről úgy gondolják, hogy még nem kész arra, hogy egyedül használja az erejét, azt visszaküldik egy meghatározott időre tanoncnak. Vannak olyanok is akiket a sötét lelkiviláguk miatt megtisztítanak. Gonosz ember kezébe nem engednek mágiát az egész világ érdekében. Ám még így is előfordul, hogy sötétvarázsló kerül ki a vizsgáról. Ennek megelőzése érdekében minden végzettre egy átkot szórnak, mely akkor hat, ha az illető tiltott mágiát használ. Az átok ilyenkor aktivállja magát és megfosztja az illetőt az erejétől, azaz ez is egyfajta megtisztítás. De ez sem nyújt teljes védelmet a sötétvarázslók vizsgáról való kikerülése ellen, ugyanis, egy megfelelően erős varázsló fel tudja oldani az átkot. De szerencsére ilyen ritkán fordul elő.

Foglalkozások, szakterületek:

Akik megfelelnek a vizsgán, azok teljes értékű mágiahasználókként tevékenykedhetnek. Nekik kell választaniuk egy mágiaterületet amin, tevékenykednek azután:
- gyógyító: különböző gyógyító varázslatokat használ, és úgy segít a rászorulóknak. Orvosokként funkcionálnak. A legtöbb betegséget képesek meggyógyítani, kezelni. Persze náluk is vannak tiltott varázslatok. Ilyen a halott feltámasztása, az izomerő drasztikus növelése, test átformálása.
- harcos: Harci mágiákkal segít a csatákban. Illetve az ő feladatuk elfogni a gonosszá lett mágiahasználókat. Kemény edzett varázslók/boszorkányok, akikkel nem jó újat húzni. Ők ha szükséges használhatnak feketemágiát is, de csak korlátozott mennyiségben és csak akkor, ha másképp nem tudják legyőzni az ellenfelüket. Éppen ezért szigorú megfigyelés alatt állnak. Aki megszegi a szabályokat, azt megtisztítják.
- főzetkészítő: különböző mágikus főzeteket készítenek. A legkülönbféléket. Ezek lehetnek akár gyógyító főzetek is. Viszont tilos szerelmi bájitalt, átváltoztató főzetet és mérgeket készíteniük.
- varázstárgy készítő: különböző tárgyakat ruháznak fel mágikus erővel. De ezek a tárgyak nem lehetnek gonosz szándékúak, vagy más emberek szabad akaratát befolyásoló tárgyak.
- segítő: Őket általában a többi faj kéri fel különböző feladatokra. (pl.: esőteremtés szárazság idején, és hasonlók.) Ők használják a mágiát a legkiterjedtebb formában. Tilos viszont rossz céllal használniuk az erejüket. (Pl.: nem vállalhatnak olyan küldetést, amiben az elviselhetetlen szomszédot akarják megleckéztetni vagy hasonlók.)
Természetesen, ha megunja közülük valaki a választott területét, az változtathat. De akár két területen is dolgozhat (pl.: egy gyógyító lehet főzetkészítő is egyben.)

Mágiahasználat:

A varázslók/boszorkányok sem használhatják korlátlanul az erejüket. Sok éves tanulás után képesek teljesen az irányításuk alá vonni és tökéletesen használni azt. Különféle varázsigékkel tudják aktivizálni az erejüket. De akkor sem korlátlanul. Vannak ugyanis tiltott mágiák. Ilyen például a pénzteremtés és a különböző feketemágiák, mások szabad akaratának befolyásolására használatos varázslatok, ahogy a fentiekben már olvashattátok.
A mágia használata attól is függ, hogy mennyire erős valakiben a mágia. Minél közelebbi rokontól örökölte a képességet az illető boszorkány vagy varázsló, annál nagyobb erővel bír.

Táplálkozás:

Ugyanazt eszik, mint az emberek. De vannak különféle furcsa ételeik, melyeknek íze ugyan pocsék, de segít az erő még hatékonyabb befolyásolásában. Olyan kicsit, mint egy gyenge doppingszer vagy energiaital. Viszont ilyet csak ritkán használhatnak, mert káros a szervezetre.

Belső tulajdonságok:

Általában, jószívűek, de komolyak és megfontoltak is emellett. Általában erős kötelességtudatuk van. Igazságosak és bölcsek. Ám az ellenségnek nem kegyelmeznek. Merev szabályrendszerben élnek, ugyanis ha nem így tennének, akkor abból hatalmas bonyodalmak keletkeznének.
A sötét mágusokra nem igaz ezen tulajdonságok mindegyike. Ők is, bölcsek és megfontoltak, komolyak, de mindemellett, gonoszság és hatalomvágy lakozik a szívükben. Olyan is megesik, hogy őrültek. Pszichopata hajlamokkal rendelkeznek, és nem ismerik a kegyelmet.

Külső megjelenés:

Úgy néznek ki mint bármelyik ember, de az öltözködésük elárulja hogy ők mágiahasználók. Szeretik a színes, harsány ruhákat és teleaggatják magukat mágikus tárgyakkal. Testileg általában gyengék, kivéve a harcosokat.

Párválasztás, szaporodás:

A varázslók/ boszorkányok általában az emberek közül vagy a saját fajuk közül választanak párt maguknak. Monogámok, általában életük végéig kitartanak választottjuk mellett. Természetes úton szaporodnak. A terhesség időtartama 9 hónap.

Élettartam: Eredetileg 150-200 évig élnek, de a mágia segítségével meghosszabbíthatják akár 800 évre is. De csak a saját életüket, mások életét nem hosszabbíthatják meg.

Előnyök: Tudnak mágiát használni, tisztelet és megbecsülés övezi őket, meg tudják hosszabbítani az életüket.

Hátrányok: Erős szabályrendszerben kell élniük, nehéz kiképzésben részesülnek, testileg általában gyengék, kivéve a harcosok.
avatar
Laihil
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2011. Jul. 18.

Vissza az elejére Go down

Re: Fajleírások

Témanyitás  Laihil on Pént. Jún. 08, 2012 10:59 am

Emberek:
.
Faj keletkezéstörténete:
Ahány ember él a világban annyi féle legenda szól arról, hogy hogyan is született meg ez a faj. Van, aki a tudománnyal magyarázza és van, aki istenektől származtatja magát. De egy dologban mindegyik elképzelés megegyezik: ők voltak az első értelmes lények a földön. Csak aztán jöttek létre a többi fajok, akik az emberekből alakultak ki. A többi faj legtöbbje persze nem osztja ezt a nézetet. De az emberek ragaszkodnak ehhez.

Emberré válás:

Az emberek szaporodás útján lesznek emberek. Nincs ebben semmi különös. De más lények is válhatnak emberré. Az a varázsló/boszorkány, akit megtisztítanak, szintén sima ember lesz. Sőt van egy bizonyos tiltott varázslat, amely képes akármilyen más faj egyedét emberré változtatni.
Az emberek általában taníttatják, nevelik gyermeküket a mindennapi életben való helytállásuk érdekében.

Foglalkozások, szakterületek:

Az emberek számos foglalkozást űznek. Ugyan gyengébbnek és esetlenebbnek tűnhetnek, mint a többi faj, de abban mindenki egyetért, hogy messze a legleleményesebbek minden értelmes lény közül. Találékonyságukkal, okosságukkal és ravaszságukkal helyettesítik a testi erő és varázshasználat hiányosságát. Könnyen megvédik magukat kiváló fegyvereikkel, különféle szerkezeteikkel és leleményességükkel akármit meg tudnak építeni, és okosságukkal jól tudnak gyógyítani. Így tehát semmiben sincsenek lemaradva a többi lénytől. Sőt ravaszságukkal fel is tudják használni a többi fajt segítségként.
Az egyetlen hiányosságuk, hogy nem ismerik az egységben az erő gyakorlati használatát. Nehezen képezhető köztük összetartás a természetük miatt. Éppen ezért választanak maguknak vezetőket, irányítókat. Teremtenek törvényeket, szabályokat. Ha ezek nem lennének, akkor valószínűleg már kiirtották volna egymást.
Az emberi fajra éppen ezért egy kasztrendszer a jellemző. Van egy ember, aki a legfőbb hatalmat képviseli. Lehet az király, császár, akármi. Ők általában a legokosabbak és legműveltebbek. A vezetőnek vannak tanácsadói, akik bölcsek és szintén okosak, műveltek. Aztán jönnek a katonai vezetők, katonák, orvosok, feltalálók, művészek, iparosok és kereskedők, polgárok, földművesek, szolgák, végül némely esetben rabszolgák.
Álomfalván az emberek kereskedelemmel és földműveléssel foglalkoznak többnyire, de vannak köztük művészek, orvosok, feltalálók is.
Az ember ugyan okos és leleményes, de éppen ez vezeti őket oda, hogy kihasználják a lehetőségeket. A legtöbb ember a könnyebb utat választja. Mindek vacakoljon a vízhordással és az öntözéssel, szárazság idején, ha van egy mágus, aki fizetség fejében elvégzi helyettük a munkát. Hogy csak egy példát soroljak. De sok esetben az is előfordul, hogy sírva fakadnak, hogy nincs pénzük és ingyen végeztetik el a munkát. Az emberek ravaszsága határtalan. Így hát a varázslények megtanulták, hogy nem jó velük ujjat húzni és nem is nézik le őket. Sőt sok varázslény még tisztelettel is tekint rájuk leleményességük és ravaszságuk miatt.

Táplálkozás:

Az emberek mindenevők. Esznek húst, zöldséget, gyümölcsöt, magvakat, gombákat. Egyszóval mindent, ami nem mérgező. Az emberek a főzésben-sütésben is leleményesek.

Belső tulajdonságok:

Minden ember más és más természettel bír. Abban viszont mindegyik megegyezik, hogy leleményesek, és ravaszak. Általában önzőek, saját előrejutásukat részesítik előnyben, az álmaik megvalósítása számukra nagyon fontos. Persze vannak kivételek.

Külső jellemzők:

Nagyon sokféle külső jellemzővel rendelkeznek.
Alkatuk lehet: magas, alacsony, kövér, sovány, szép, csúnya, izmos, nyegle, stb.
Hajuk színe lehet: barna, fekete, szőke, vörös, ősz.
Szemük színe lehet: barna, fekete, kék, zöld, szürke.

Párválasztás, szaporodás:

Az emberek akármelyik fajból választhatnak párt. De utódokat csak a varázshasználóktól és a fajtájukbeliektől tudnak nemzeni. A többi faj ugyanis túlságosan elüt tőlük ahhoz, hogy épségben ki tudják hordani a gyermekeiket. Egy ember nő például belehalna, ha egy vérfarkas gyerekét próbálná kihordani. Egy ember férfi pedig csak nagyon-nagyon ritka esetben képes megtermékenyíteni egy tünde nőt.
De nemcsak ezért nehézkes a keveredés, hanem azért is, mert a többifaj általában nem az emberek közül választ párt. Az elfeknek az emberek nem elég szépek, a vérfarkasok nem szaporodnak kívülállókkal, a vámpírok képtelenek rendes úton szaporodni. A varázshasználók viszont, gyakran választanak ember párt maguknak.
Az emberek általában monogámok. Egy életre választanak párt maguknak, de ez sem minden esetben igaz. Vannak, akik szeretnek minél több szeretőt tartani és olyanok is akik időközönként váltogatják a párjaikat.
Az ember nők kilenc hónapig terhesek.

Élettartam: Rövid életűek a többi fajhoz képest. 80-90 évig élnek, de nagyon ritkán 100 vagy afölötti kort is megérhetnek.

Előnyök: Változatosak, leleményesek, ravaszak.

Hátrányok: nehezen tartanak össze, nincsenek természetfeletti képességeik, önzőek sok esetben
avatar
Laihil
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2011. Jul. 18.

Vissza az elejére Go down

Re: Fajleírások

Témanyitás  Belial on Pént. Jún. 08, 2012 9:18 pm

Vízi tündék


Külső: nagyon hasonlítanak a lombtündékre, szintén magas, vékony, kecses lények. A hajuk és szemük általában halvány színű, alkalmazkodva a víz felszíne alatti eltűnéshez, időnként előfordulnak kék, zöld árnyalatok is. Bőrük sápadtabb a normálisnál, és nehezen bírja a közvetlen napfényt.

Belső: a tündék általában nagyon büszke, zárkózott, és magukba forduló lények, akik a lombtündéken kívül semmilyen más fajhoz nem kötődnek. Egyébként elég békések, nem harcolnak, nem szeretik a vérontást. Ritkán engednek bárkit is közel magukhoz.
Előnyök: vízben és szárazföldön is nagyon ügyesek, gyorsan mozognak, miközben nagyon élesek a füleik is. Ritkán érzik magukat magányosnak.
Hátrányok: nem harcosok, nem védik meg magukat, eléggé bizalmatlanok és nehezen boldogulnak tömegben. Állandóan vízre van szükségük, vagy kiszáradnak, napfényt nem bírják jól

Általános jellemzés: A különböző fajok összehasonlításainál nagyon ritkán jutnánk egyöntetű eredményre, de nagy átlagosságban a tündékről elmondható, hogy nekik van a legjobb fülük. A vízi tündék ráadásul egyben a legbékésebb népek is, akik saját maguk számára védelemként a tavakat és tengereket használják, ha elriasztják őket, egyszerűen elmerülnek és menekülnek. Nem harcosok, nem is tudnak küzdeni, a fajukon belül nincsenek sem katonák, sem pedig támadók. Számukra a béke fontos. Álomfalvára is emiatt jöttek, közvetlenül a lombtündék után, egyesen szerint pont miattuk, ugyanis egyetlen szövetségeseik ez a faj. Valójában a tengerekben is elélnek, de az édesvizeket jobban kedvelik, ezekben gyakoribban. A folyókat és tavakat gyakran lakják tömegesen, a partokon pedig házaik állnak. Szinte soha nem távolodnak el a víztől, mert nagyon könnyen kiszáradnának, ráadásul az árnyasabb helyeket jobban szeretik. A víz felett és alatt ugyanolyan jól boldogulnak, szemük alkalmazkodik a világhoz, rendkívül gyorsak és csendesek. Remekül alkalmazkodtak mindkét életmódhoz, képesek a vízben alatt is az orrukon át lélegezni, így ha kell, bármeddig a felszín alatt maradhatnak. Ennek köszönhetően hozzáférnek a ritka víz alatti növényekhez és állatokhoz, amelyekkel kereskedni tudnak. Jelenleg a legnépszerűbb foglalkozások a halászoké és a gyógyítóké, hiszen remekül tudnak a víz alatt boldogulni. A ritka növényekből készült kenőcsök és főzetek népszerűek, a tengeri állatok pedig remek megélhetést biztosítanak nekik. A faj valójában eléggé egységes, a kérdésekkel kapcsolatban az egész közösség dönt, a többség szava szerint cselekednek, ha veszélyben érzik magukat, akkor elhagyják Álomfalvát is. Időnként képesek vezetőt választani, akire hallgatnak, de a halála után nem kell következőt választaniuk. A közösség nem érdekli őket és a legtöbb fajt sem kedvelik, csak a többi tündével próbálnak állandó kapcsolatot teremteni.
A kialakulásukra több monda is emlékeztet, de egyikről sem lehet elmondani, hogy teljesen hihető. A többi faj számára leghihetetlenebb feltevés szerint a vízi tündérek akkor alakultak ki, mikor a lombtündérek királya egy tóparton sírva fakart. A monda szerint minden könnyéből egy tünde lett, aki a víz alatt maradt és csak ritkán merészkedett ki a partra. Valószínűbb, hogy ők egy különleges faj, amely a sellők és tündék keletkezéséből jött létre. A legenda béli sellők ugyanis emberi alakot tudtak ölteni, és állítólag egy fiatal lány a partra menekült, ha el akart rejtőzni a többiek elől. Itt találkozott egy tündével, akit nagyon megkedvelt és naponta látogatta. Évekig tartották titokban a kapcsolatukat, ám amikor a lány teherbe esett, kész lett volna a párja kedvéért emberként élni. Apja azonban megtudta a dolgot és erőszakkal hurcolta vissza a tenger mélyére, ahol megszülte különleges gyermekét. A gyermek a felszínre kerülve megszökött előlük, majd az üldözői kezdték el a sellők és tündék közti kapcsolatok megerősítését, még nem a keresés feleslegessé vált. A vízi tündék eléggé összetartóvá lettek, hamarosan megpróbáltak elszakadni mindkét fajtól és egyiknek sem akartak segítséget nyújtani. Talán ennek is köszönhető, hogy régóta nem hallottak sellőkről...

Táplálkozás: a vízi tündék valójában mindenevőek, bármit elfogyasztanak, ami a vízben megtalálható, esetleg a vízpartokon és nem mérgező. A legtöbb növényből érdekes ételeket alkotnak meg, ezek kívül rengeteg halat és rákot, valamint egyéb vízi állatokat tartalmaz az étrendjük. Az alkoholt nem bírják jól, de folyamatosan fogyasztanak vizet.

Szaporodás: bár csak saját fajukból választanak párt, valójában a nők képesek lennének kihordani a félig ember, tünde vagy sellő gyermekeket is. Jelenleg egyedül a tündék ezek közül, akiket büszke természetük miatt egyáltalán figyelemre méltatnak. A terhesség náluk 15 hónapig tart, a gyermekek születésüktől alkalmasak a víz alatti életmódra is.

Élettartam: kb. 1000-1500 évig élnek el, de tízszer olyan lassan öregszenek, mint az emberek, így számukra ez reális élettartam. Megölni nem könnyű őket, a vízben könnyen gyógyulnak, de a halálos sebeket ritkán tudják túlélni mágusok segítsége nélkül, a szívet és az agyat ért támadások pedig majdnem minden alkalommal halálosak.


A hozzászólást Belial összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Jún. 08, 2012 9:21 pm-kor.
avatar
Belial
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2012. Jun. 06.
Age : 25
Tartózkodási hely : Pokol

Vissza az elejére Go down

Re: Fajleírások

Témanyitás  Belial on Pént. Jún. 08, 2012 9:20 pm

Vámpírok


Külső: A vámpírok a közhiedelemmel ellentétben nem sötét hajú, sötét szemű lények, igenis változatosan néznek ki. A hajuk ugyanolyan színű egész életükben, esetleg az átváltozottaké lehet egy-két árnyalattal mélyebb, a szemük pedig vagy nagyon halvány, vagy nagyon intenzív árnyalatú. Átlagos magasságúak, alkatúak, bőrük természetellenesen fehér és könnyen leég. Fogaik nem feltűnőek, ha nem táplálkoznak, éppen csak hegyesebben a kelleténél.

Belső: A vámpírok érzelmi élete elég szegény, számító, logikus és kegyetlen lények. Nagyrészt érzéketlenek, senki felé nem mutatnak különösebben érdeklődést, még fajtársaikkal is ridegek. Ugyanakkor általában művelt, kifinomult, érdeklődő lények, akik különösen egoisták és önteltek egyben.
Előny: nagyon jól látnak éjszaka, nekik van a legélesebb látásuk, de ezen kívül a fülük és az orruk is elég fejlett. Rendkívül gyorsak és erősek, így tökéletes ragadozói az éjszakának. Gyakoriak a különleges képességek a születetteknél.
Hátrány: rosszul bírják a fényt, közvetlen napfényben megégetnek, akár ki is gyulladhatnak. Árnyékban bírják. Minden hajnalban, mikor felkel a nap, elgyengülnek. Ha az ösztöneik felbukkannak, ésszerűtlen lényekké válnak.

Általános jellemzés: A leginkább kegyetlennek tartott lények egyértelműen a vámpírok ezen a földön. Érzéketlenek, erősek, saját szabályaik szerint élnek és nem közösködnek senkivel. Ráadásul semmilyen információt nem osztanak meg másokkal. Eredetükről sem tisztázottak a dolgok, több monda is kering keletkezésükről. A legvalószínűbb, amelyet maguk a vámpírok vallanak, hogy ők egy idősek az első emberekkel. Bár a neveik már nem maradtak fenn, ők biztosak benne, hogy az első hűtlen asszony, Lilith és az első gyilkos, Káin gyermekeikként jöttek létre őseik. Máig élnek a hagyományaik, melyek szerint ők eleve a sötét oldalra születtek egy ilyen párostól, ezért nem bírják a napot és tarják a tüzet megtisztítónak. Ma is a legerősebb és legszebb nők megnevezése tiszteletteljesen a „Lilith lánya”, még a legjobb harcosok és stratégák érdemelték ki a „Káin fia” jelzőket. Ennek ellenére azok a vámpírok, amelyek éltek már a mondák keletkezésekor, régen meghaltak, így a forrás elveszett. Egy másik történet szerint a vámpírok hiába rendelkeznek szívveréssel, ők sétáló hullák, akiket eredetileg a boszorkányok és varázslók keltettek életre. A legenda szerint azok a holtak, akik erőszakos halállal haltak, életre keltésük után ki tudtak törni a teremtőjük jogköréből, és ők váltak a vámpírok őseivé. Majd csoportokba/családokba rendeződve szétszéledtek a világon, magukhoz hasonlókkal népesítve azt be.
A vámpírok maguk között, ha képesek legyőzni arroganciájukat, választhatnak maguknak vezetőt, amennyiben nem teszik, minden családok egy 1-10 tagú tanács vezeti. Ilyenkor a tanács döntéseit a család minden tagja köteles elfogadni, vagy távozni a kötelékből. Valójában ezek a csoportok nem mindig vérrokonságon alapulnak, így bármelyik tag szabadon jöhet és mehet, de a vámpírok, főleg a fiatalok elég védtelenek, így szeretnek erősebb és idősebb tagok közelében lenni, akik megvédhetik őket a hűségükért cserébe. A korosabbaknál nem probléma az egyedüllét, mert jobban megtanulták már kihasználni a képességeiket. A vámpíroknál már a születés pillanatában kiderül, ki mennyire lesz erős, hiszen a jobbakat különös aura veszi körül. A vámpíroknál viszont komoly feltételek mellett születhetnek csak babák, a könnyebb oka a fajfenntartásnak a vámpírok teremtése. Vámpírokat csakis olyan emberekből teremthetnek, akiknek egy csepp mágikus hatalmuk sincs, valamint van egy különleges képessége a vérüknek. Kb. minden tizedik ember vére elkeverhető az ezüsttel, anélkül, hogy kivetné azt, ez jelzi, hogy túlélik a vámpírrá válást is. Mindenki más jobbik esetben belehal az átváltozásba, rosszabbik esetben kezelhetetlen őrültté válik, akit képtelenség kordában tartani. Ugyanakkor vámpírt teremteni nem könnyű, csak a legerősebbek képesek rá, ugyanis az átváltoztatáskor az egyént a kiszáradásig kell véreztetni, majd az átváltoztató mester a saját véréből kell, hogy legalább négy liternyit adjanak neki. Ilyenkor az ember a vér lenyelése után egy időre meghal, majd naplementekor vámpírként ébred fel, közben megváltozik a teste felépítése. Ezek a vámpírok azonban mindig gyengébbek lesznek mint mesterük és azon gyermekei, képességeiket szintén csak a teremtőjükének legyengített változataként kaphatják meg, így elég ritka ez az eljárás is. A vámpírok között ugyanakkor nincsenek félvérek, hiszen nem képes másik faj kihordani a gyermekeiket. A nők ugyan megtermékenyülnek, de a kicsi anyjától szívja el az erőt, így az még a szülés előtt meghal, ha a teste nem vetél el. A vámpírnők teste csak bizonyos feltételek mellett termékenyül meg, de a testük maga is képes megsemmisíteni a gyermeket, ha nem érzi erősnek, egyfajta esélyt adva, hogy minden alkalommal újabb és még jobb példányoknak adjanak életet.
A vámpírok több nagy csoportban éltek a múltban, melyek között gyakoriak voltak a háborúk is, hiszen a vezetőik gondolták magukat a legerősebbeknek. Az egyik sikeresebb csoport, amelynek vezetője Gothard volt, nagyon jó eredményeket ért el. Gothard rengeteg gyermeket nemzett, szerette volna fenntartani családját és vérvonalát, ám ez halála után testvérharcba torkollott majdnem. Nem tudtak egységes vezetőt választani, így végül tanácsot alakítottak, és hogy ne derüljön ki meggyengülésük, Álomfalvára költöztek. Az itteni népek nem akarták őket befogadni, végül azonban meggondolták magukat, miután alkut kötöttek a vámpírokkal. A ragadozók sem a faluban, sem a környékén nem vadászhatnak, de maradhatnak. Ugyanakkor elég egy vámpírtámadásos eset, és minden más faj összefog ellenük, hogy kiűzze őket.

Táplálkozás: a vámpírok elsősorban vérrel táplálkoznak, de képesek magukhoz venni alkoholokat, kávét és vizet is. Szerves táplálékra nincs szükségük, már nem is tudják megemészteni. Különböző mennyiségű vérre van szükségük, minél erősebbek, annál kevesebb elég, de még így is hetente legalább egyszer kell fogyasztaniuk. Az áldozatot nem szükséges megölni. Időnként képesek egymás vérét is felhasználni.

Szaporodás: a vámpír nők képtelenek természetesen teherbe esni, ehhez olyan gyógyfőzetre van szükségük, amelyet csak a mágikus képességű emberek tudnak elkészíteni, ők azonban jól meggondolják, kinek adnak belőle, így nincsenek könnyű helyzetben. Egyébként ritkán hűségesek vagy alkotnak párokat, legtöbbször csak szövetségük megerősítésére kell a kapcsolat/gyermek. A nők viszonylag rövid ideig, 5 hónapig terhesek, a kicsinek pedig egy hónap után már fejlettek a fogai.

Élettartam: a vámpírok hosszú életűek, előfordulnak 1000 évnél is idősebb példányok, így nem tudni, hogy meddig élhetnek. Ha nem jutnak rendszeresen vérhez, kiszáradnak, ilyenkor nem pusztulnak el, de elvesztik a tudatukat és nem könnyű őket visszahozni. A vámpírok könnyen felépülnek szinte minden sérülésből, ha elegendő vért kapnak, de a lefejezést és a szív kitépését biztosan nem élik túl.
avatar
Belial
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 52
Join date : 2012. Jun. 06.
Age : 25
Tartózkodási hely : Pokol

Vissza az elejére Go down

Re: Fajleírások

Témanyitás  Angelus on Pént. Jún. 22, 2012 6:26 pm

Lombtündék
Külső: Magas, vékony, kecses teremtések. Hajuk hosszú, világos, legtöbbször szőke, esetenként vörös és halvány barna, általában fonatokkal díszített. Szemük szintén világos, leggyakrabban kék, de előfordul zöld és sárgás is.

Belső: Kissé hiú lények, de ugyanakkor barátságosak, titoktartóak és illedelmesek. Nem szeretik a hazugságot és a kétszínűséget. Ha a külsejükre teszel megjegyzéseket, az könnyen az ellenségeddé teheti őket.

Előnyök: Látásuk, akár a sasé, nagyon éles, napfényben. Nagyon gyorsak és hajlékonyak, kifejezetten atletikus lények, akiknek nem esik nehezükre a leglehetetlenebb gyakorlat sem. Hallásukra sincsen panasz, az apró neszeket is felfedezik. Harcokban is jól helytállnak, de nem szeretik a nehéz páncélzatot.

Hátrányok: Nagyon nehezen bíznak meg teljesen egy másik lényben, még, ha azt a barátjuknak is mondják. Nem kedvelik, ha kritizálják őket. Nem szeretik a sötétséget, a zsúfoltságot. Gyakori náluk a klausztrofóbia különböző intenzitással. Nem rendelkeznek jó szaglással és ízleléssel, így a mérgek ellen nincs immunitásuk.

Általános jellemzés: Ők a természet gyermekei. Ott érzik igazán otthon magukat, ahol mindent zöld bokrok és barna fák borítanak. Minél kevesebb a tér számukra, annál nehezebben bírják ott hosszú távon. Annak idején az a monda járta, hogy ők az erdei nimfák leszármazottjai, de a mai napig nem tudták eldönteni, hogy van e köztük rokonság. A nimfák ugyanis már kihaltak, csak a legidősebbek emlékeznek rájuk, ők viszont alacsony, törékeny és kifejezetten kíváncsi lényekként írták le őket, akiket minden vonzott, ami új volt. A mondák szerint a halálukat is ez okozta, nem tudtak távol maradni az emberek és más lények településeitől, házaitól, nagyon könnyen megsérültek. Mikor kihaltak, a lombtündék már éltek, ők maguk próbálták a fajt fenntartani, de nem valószínű, hogy közös őseik lettek volna, sokkal elképzelhetőbb, hogy az erdők erőegyensúlya miatt tették ezt. Mivel azonban a többi tünde faj tőlük származtatható, nagyon nehéz kideríteni, mégis kik voltak az őseik.
A lombtündék nagyon jól ismerik az erdők minden egyes mozdulatát, zaját, szegletét. Ezért belőlük kiváló erdész válhat. Az ő dolguk járni az erdőt, figyelni az épségére és tisztaságára. Képesek kommunikálni a növényekkel és az állatokkal egyaránt. Ismerik a gyógynövényeket és néha még újakat is felfedezni, ezért kiváló gyógyszerkészítők is. A gyógyítók többsége is lombtünde. Vannak még a madarászok. Minden madarásznak van egy saját madara, aki mindig vele van, vagy ha nincs, képes visszahívni. Valamiféle kapcsolat köti össze őket. A madarász madara megvédi gazdáját, akár az élete árán is és fordítva is. Ha valamelyik meghal ugyan képes tovább élni a másik, de szívükben mindig érezni fogják a hiányt. A testi adottságaik lehetővé teszik, hogy különféle fegyverek mestereivé váljanak. AZ íjászok is innen kerülnek ki, mivel egy lombtünde íjásznál jobbat aligha lehetne találni. Kardforgatóknak sem utolsók és a tőrrel is képesek nagyszerűen bánni. A falu újjáépítése után, mielőtt betelepültek szövetséget kötöttek a Vízi tündékkel, és a barátság nagyon szoros.
A lombtündék társadalma kevésbé zárt, mint a többi, igaz, hogy kissé távolság tartóak, de akit egyszer megszerettek, azt nem utasítják el. Ugyanúgy az esetleges félvér gyermekeket is elfogadják és nevelik, bár ennek több oka is van. Legvalószínűbb, hogy bár maguknak a tündéknek nincsenek a varázserejükön kívül képességeik, a félvéreknél gyakran előfordulnak. Sokszor képesek rá, hogy árva félvéreket is befogadjanak, felneveljenek és rangot adjanak neki. Ők nem tesznek különbséget férfi és nő között, nincs teljes hierarchiájuk, általában mindig a legöregebbek és az ifjak képviselői döntenek közösen a vitás kérdésekben. Ők egyfajta béke rendszert alkottak, Álomfalva vezetői között a legtöbb lény lombtünde, a szabályok betartásáért ők a felelősek...

Táplálkozás: A húst nem nagyon kedvelik, a legtöbbjük vegetáriánus. Még a halat sem eszik meg. De kedvelik a zöldséget, gyümölcsöt, péksüteményt. Természetesen vannak kivételek, ők mindenféle húst szívesen fogadnak.

Szaporodás: Lombtünde csak tündével képes szaporodni. Bár vannak fajok, akikkel még soha nem próbálkoztak. Egy biztos, vámpír utódot kihordani képesek, de a szülésbe belehalnak. A többiről nincs feljegyzés. A terhesség náluk két évig tart, de csak az utolsó pár hónapban lehet megmondani egy tündéről, hogy viselős, addig teljesen észrevehetetlen a dolog.

Élettartam: Hosszú életűek nagyon. Az átlag életkor 800 év, de volt, amelyik egyed megélte az 1000 évet is. Öregedési folyamataik nem egységesek, életük utolsó 200 éve kivételével fiatalnak látszanak, megmarad a szaporodó képességük.
avatar
Angelus
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 87
Join date : 2009. Jul. 05.
Tartózkodási hely : A faluban valahol...

http://alomfalva.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fajleírások

Témanyitás  Angelus on Szer. Aug. 22, 2012 2:34 pm

Holdtündék


Külső tulajdonságok: Magasak, a Lombtündéknél és a Vízi tündéknél is magasabbak általában. Hajuk sötét színű minden esetben. Bőrük kissé lilás, kékes, alkalmazkodik az éjszaka színeihez. Szemük is sötét, de általában nem fekete. Alkatuk törékeny, vékony és izmos, nehezen megkülönböztethetőek a nemek az avatatlan szemlélők számára.

Belső tulajdonságok: Kissé zárkózottak, de ha valakit megkedvelnek barátsággal fordulnak felé. Mivel éjszakai lények, a mulatozást sem vetik meg. Megbízhatóak, de harc terén könyörtelenek tudnak lenni. Nem mindig ismerik a határaikat, hajlamosak a túlkapásokra mindenhol. Nem mindig figyelnek rá, kinek mit mondanak, könnyen megsértenek másokat.

Előnyök: Mágikus harcban nagyon ügyesek, gyorsan hoznak döntéseket. Éjjel csak a vámpírok versenyezhetnek velük. Hallásuk nekik a legfejlettebb. Szemük is jó, bár inkább éjjeli látáshoz alkalmazkodott.
Hátrányok: Nappal is megjelennek, de nem bírják sokáig a fényt. Bőrük is hamar leég. Szemüket sem tudják megfelelően használni nappal, ilyenkor úgy látnak, mint egy egyszerű ember. Havonta egyszer, újholdkor elveszítik minden mágikus képességüket, azon az éjjelen mindenkitől távol tartják magukat.

Általános leírás : Egy régi monda szerint egy Lombtünde elfordult a társaitól és a mágiának adta át magát. Éjjeleken át tanulmányozta a boszorkány könyveket és tanulta a varázslatokat. Megszállottá vált. Nem tudott már rendes életet élni. Folyton kísérletezett, de ezeket a kísérleteket is csak éjjel tudta véghezvinni, mivel a többiek megtiltották neki, hogy nappal csinálja őket. Így áttért az éjszakai életre, nappal aludt éjjel létezett. Megtanulta magát ellátni és teljesen elszakadt a többiektől. Végül elment, hogy zavartalanul dolgozhasson. Sokáig azt hitték, hogy meghalt, ám egyszer visszatért szülőfalujába és éjjel kísérletezett fajtársain is. Mindenki rettegett tőle, elnevezték Nightlynak. Nightly volt az éj szelleme, a legrosszabb rémálmuk. Elmondások szerint lilás bőre volt, sötét haja és sötét szemei. Hamarosan a tündék, akiket a leggyakrabban látogatott meg, kezdtek hozzá hasonlókká válni. Végül pedig elhagyták a falut, hogy a hegyi barlangokban telepedjenek le. Itt tanulták meg a mágia sokrétű használatát, akár harcban is, miközben kialakították saját, női vezetésű társadalmukat. Bár Nightly már nem él, az ő lánya és női leszármazottai örökölték a hatalmát. Istenüknek és erejük forrásának a holdat tekintették, azt tisztelték, természetesnek veszik, hogy azon a napon, amikor a hold eltűnik, az erejük is pihenni tér.
Egy szó mint száz, a tündék nemzettségéből ered ez az alfaj is, de valamilyen úton-módon alkalmazkodtak a sötéthez. Éjjel a vámpírokkal közösen övék az egész falu. A Holdtündék mulatozásai messze földön híresek, ha valaki szeretne egy jó kis bálon részt venni, érdemes őket megkeresnie. Jó vadászok, ám amiben még jeleskednek, az a mágia. Nagyon sok elf boszorkány és elf mágus tőlük kerül ki. A fekete mágia határait is feszegetik néha, de soha nem lépik át a küszöböt. Ha nem fegyver van náluk, akkor bizony egy varázsbotot cipelnek, aminek nem jó a közelébe menni. Sokszor kapnak megjegyzéseket a monda miatt, ami a népük keletkezése körül kering, persze ezeket nem szívesen veszik. Akár harcra is kerülhet sor, ha a másik fél nagyon feszegeti a kérdést.

Szaporodás: Az tündék bármely alfajával képesek szaporodni. Bár nem szívesen viseli el a társadalom, de elnézik a Holdtünde nőnek, ha így sikerül szerelembe esnie. Ezen kívül még az ember utódot is képesek kihordani. A többiről nincs feljegyzésünk. Terhességük elég hosszú, 18 hónapig tart, gyakoriak a vetélések is.

Táplálkozás: Minden evők. Szeretik a vadhúst, amit ők ejtenek el. Nagyon szeretik a süteményeket és a jó borokat is. De a jó tündekenyeret semmiféleképpen nem vetik meg. Az alkoholokat is elfogyasztják, de a kávét nem kedvelik.

Élettartam: Képesek elélni 1000 évig is, ha nem dühítenek fel senkit, de átlagos élettartamuk 900 év körül van.
avatar
Angelus
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 87
Join date : 2009. Jul. 05.
Tartózkodási hely : A faluban valahol...

http://alomfalva.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fajleírások

Témanyitás  Angelus on Csüt. Aug. 23, 2012 9:02 am

Vérelfek


Kinézet: Egy vérelf mindig izmosabb, tagbaszakadtabb mint a többi. Nem jellemző rá a tündéknél annyit emlegetett végletes karcsúság. Magasak, és szépek, hölgyeik nőiesek, és vonzóak a szemnek, de mindenképp félelmet keltő megjelenésűek. Szemük, szikrázhat a vörös minden árnyalatában, ha haragjukat mutatják ki, egyébként visszatér eredeti színéhez. Lehet barna, szürke, zöld, piros, időnként még lila is. A vérelfek szemei a legkifejezőbbek a tünde társadalomban. Arcvonásaikat nem tudják könnyen megzabolázni, arra is gyakran kiülnek érzelmeik, gondolataik. Hajuk általában vörös, vagy barnás árnyalatú. Bőrük szintén barna, még télen is.

Jellem: Egyszerűen csak a nyers, harcias modorukról ismertek. Könnyen jönnek lázba, könnyen lelkesednek a harcért, s ezzel egy időben tudják kimutatni unalmukat is, vagy elégedetlenségüket, ha az ellenfél túl gyengének mutatkozik. Szeszélyes természetük hozza őket talán legközelebb a többi fajhoz. Ők a harc mesterei, kíváncsiságuk és kalandvágyuk szereti kivinni őket a Birodalom többi népe közé. Kiszámíthatatlanságuk már-már legendás.

Előnyök: Jobban bírják a csatát mint a többi tünde, nem csak erős mágiát, de saját erejüket is szeretik használni. Jó közelharcosok, és jó mágusok is. A nyilakhoz is konyítanak valamennyit, de azt már nem kedvelik, a távolsági harcot megalázónak tartják.

Hátrányok: Éjszaka nehezen tájékozódnak. Talán rosszabbul is mint egy ember. Ilyenkor rendszeresen kell folyamodniuk mágiához. Gyakran idéznek meg tüzeket, ezzel felfedve mások előtt, kik ők és hol tartózkodnak. A gyors, távoli támadásokra csak nehezen reagálnak.

Általános leírás: Eredetüket nem nagyon ismerjük, bár egy elbeszélés alapján megtudhatunk egyet s mást az ősökről. Történt egyszer, hogy egy csapatnyi katona összeszólalkozott. Odáig fajult a dolog, hogy egymásnak estek, majd a győztes fél felkelést robbantott ki, a király ellen fordultak. Nagy harcok vették kezdetüket. Több hónapon át tartott, a király a végére már azt hitte, bármelyik percben megfoszthatják a koronájától. Ám egy hangos kürt szó megmentette szegény fejét. Egy csapat tünde jött a segítségére. Ezek a tündék nem olyanok voltak, mint a fajtársaik. Magasak, robosztus testalkatúak, szemük izzott. Kiváló harcos voltak, könnyedén megvédték a királyt és lelket öntöttek követőibe. Végül a felkelést is sikeresen leverték. A király meg is köszönte egy fogadás keretén belül a segítséget. Mint kiderült, azért segítettek a harcban, mert a vezérük lánya is az udvarban volt. Mindig főkötőt viselt, így nem derül fény a származására. Ez az első elbeszélés, ahol említik a vértündéket. Jó fegyverforgatóknak írják le őket, de egy vértünde inkább csak egy fajta fegyverre specializálódott. A távolsági fegyverek kivételével az összeset szeretettel használták, beleértve a bárdot és a buzogányt is. Már akkor felmerültek kérdések az eredetükkel kapcsolatban, melyre egyszerűen annyit feleltek, hogy a többi faj legharciasabb egyediből alakultak ki.
A vízi tündékkel való ellenszenvüket előszeretettel mutatják ki, ám ha a vízi társukat a halál fenyegeti, nagy duzzogva kisegítik. A fajtársaik iránti tiszteletet nem törölték ki az évszázadok. Ők az egyetlen tünde faj, akik a vámpírokat nem nézik le, sőt még szövetséget is kötnek velük akár. A vámpírokhoz hasonlóan róluk is elmondható, hogy a társadalmukban az erő a meghatározó, a legjobb harcosok és stratégák vezetik őket. A nőket nem a nemük, hanem erejük alapján ítélik meg, egy tehetséges nő számukra többet jelent, mint egy hozománnyal/kapcsolatokkal rendelkező. A vérelfek egy életre választanak párt maguk mellé, a kapcsolatuk az egyik fél halálával ér véget. Ritka, hogy az életben maradt megpróbál újat találni. A fiatalokat elég szabad szellemben nevelik, de elvárják tőlük, hogy a párjukhoz halálig hűségesek maradjanak. Megvetendőnek tartják a megcsalást.

Táplálkozás: Mások mint a legtöbb tünde. Sok húst esznek kevés zöldség mellé. A gyümölcsöket is elfogyasztják, de igyekeznek minden étkezésnél valamilyen fehérjedús táplálékot is választani. A haszon állatok és az erdei vadak húsát egyaránt elfogyasztják, bár nem szívesen választanak szárnyasokat.

Szaporodás: Alkatuk révén, könnyen kihordanak egy embertől fogant gyermeket, s a többi tünde fajjal is képesek a szaporodásra, kivéve a vízi tündéket, mert a víz és a tűz sose jött ki jól egymással. Ez is bizonyítja azt, hogy nincsenek is jó viszonyban. Mivel harcosok a nők is, csak ritkán vállalnak gyermekeket. Egész életük során maximum 2-3 alkalommal szülnek.

Élettartam: A folyamatos harcok miatt senki nem tudja pontosan, meddig is élhetnek a vérelfek. A legöregebbek kb. 800 évesek, de sok fiatal meghal a harcok folyamán, ha nem elég képzett. Ez alapján elmondható, hogy a népességük stagnál.
avatar
Angelus
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 87
Join date : 2009. Jul. 05.
Tartózkodási hely : A faluban valahol...

http://alomfalva.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fajleírások

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.